Lite om innebandyutrustning

Innebandy är en av de allra populäraste sporterna i Sverige och har ett stort antal utövare både bland licenserade spelare och motionärer. Vad behövs det då för innebandyutrustning för att kunna utöva sporten på bästa sätt?

Som utespelare behöver du givetvis träningskläder och sportskor för inomhusbruk. Skorna får gärna vara anpassade helt till innebandyn för att klara den typ av påfrestning sker på alla bästa sätt. Slutligen behöver du så en innebandyklubba anpassad för din längd och vikt. Klubban bör räcka 5-10 cm ovanför naveln och en tung spelare klarar av en hårdare flex i skaftet, medan en lättare spelare bör ha en mjukare flex. Är du en rutinerade eller hårdsatsande spelare bör du spela med en dyrare kolfiberklubba, medan det är enklare för en motionär att hantera en lite billigare kompositklubba. Utöver det är det sedan ingen nackdel om du väljer att skydda dina ögon med skyddsglasögon anpassade till innebandy.

Är du målvakt behöver du givetvis lite annan utrustning än utespelaren. Till att börja med finns det skor som är specialtillverkade för innebandymålvakten. Är du en spelare som satsar lite hårdare på innebandyn är detta nästan ett måste.

När det gäller målvaktskläder gäller det att välja byxor och tröja som ger ett fullgott skydd och som är enkla att röra sig i och när det gäller målvaktshjälm måste den sitta stadigt, men bekvämt, på huvudet.

Sedan finns det en hel del innebandyskydd att använda sig av. Knäskydd är ett måste, likaså skyddsväst om du har en målvaktströja som inte är vadderad. Armbågsskydd kan vara skönt att ha och suspensoar är att föredra att ha på sig om du är kille. Det sista målvaktsskyddet är sedan målvaktshandskarna. På träning med övningar som generar mycket skott mot mål är det nästa ett måste. Spelar du bara tvåmålsspel eller match blir det inte så många skott och då kanske inte behovet är lika stort.

Detta var grunderna i vad som krävs för att kunna utföra innebandy på ett roligt, säkert och bra sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.