Att köpa målvaktshjälm

En obligatorisk del av innebandymålvaktens utrustning är att han eller hon måste bära målvaktshjälm. Tillsammans med målvaktströjan och byxorna utgör målvaktsmasken det yttre skyddet för målvakten och ofta köps dessa så de ska matcha varandra rent utseendemässigt.

Om man bortser från de rent kosmetiska detaljerna på hjälmen finns det en hel del annat att ta hänsyn till när det är dags att att köpa ny.

Storleken
I de flesta fall är det enkelt att veta om du ska välja junior- eller seniorhjälm. När du gjort det valet måste du sedan bara hitta den målvaktshjälm som passar just ditt huvud bäst. Exempelvis en för smal hjälm blir obekväm och kanske trycker så hårt att du bli öm i huvudet. En målvaktsmask som sitter skönt kanske inte passar om du måste ha glasögon på dig när du står i mål. Då gäller det att hitta en hjälm som är lagom stor och sitter stadigt, samtidigt som den måste vara tillräckligt bred så att den rymmer glasögonen utan att klämma.

Vikten
En för tung målvaktshjälm blir jobbig att ha på sig i längden och försämrar därmed din prestation i målet.

Synfältet
Det är viktigt att öppningshålet i masken är så stort att du får ett tillräckligt stort synfält både i sidled och uppåt och nedåt. Dessutom måste gallret vara utformat på ett sådant sätt att det inte stör när du tittar ut från hjälmen.

Ventilation
Kontrollera att hjälmen har tillräckligt många och stora ventilationshål. Ju varmare du blir när du spelar, desto sämre presterar du.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.